Попов сприяє рейдерському захопленню "Київміськбуду"?



Фото з сайту КМДА
Окремі чиновники Київської міської державної адміністрації сприяють рейдерському захопленню ХК "Київміськбуд".

Про це заявив в.о. президента "Київміськбуду" В'ячеслав Топчій, повідомляє "Інтерфакс".

 "Уже протягом декількох місяців найбільший будівельний холдинг країни намагаються знищити рейдери й столичні чиновники, які прикривають їхню протизаконну діяльність. Так, учора (5 жовтня) без будь-яких на те підстав, всупереч закону перший заступник голови КМДА Олександр Попов і заступник голови КМДА Олександр Пузанов організували пародію на збори акціонерів і зараз продовжують реалізовують план захоплення холдингу", - сказав Топчій.

Він додав, що такі дії влади порушують права восьми закордонних інвестиційних компаній, яким "у сукупності належить більше 70% акцій" холдингу, "чесно придбаних з аукціону".

"Не може йти мова про законну реєстрацію акціонерів на незаконно скликаних зборах. Його скликання - прерогатива акціонерів, а Київська міська рада ще з літа 2009 року такою не є.

Крім того, Олександр Попов як представник виконавчої галузі влади не вповноважений уживати які-небудь дії від імені територіальної громади столиці, це функція мера або його заступника, що є одночасно секретарем міської ради", - сказав Топчій.

Він запевнив, що керівництво холдингу буде домагатися справедливого вирішення конфлікту "всіма доступними законними методами й інструментами".

Як відомо, у вівторок з ініціативи першого заступника голови КМДА Олександра Попова відбулися збори акціонерів "Київміськбуду", на яких було змінено правління (його головою був призначений Голиця), спостережну раду, ревізійну комісію й реєстратора холдингу.

У свою чергу, звільнене керівництво холдингової компанї заявило про те, що провело альтернативні збори акціонерів, на яких правління й спостережна рада були переобрані.

Пізніше Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку підтвердила законність зборів акціонерів "Київміськбуду", ініційованих Поповим.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ