Сквер на Пейзажці визнали твором мистецтва



Фото Новой
Національна спілка художників визнала твором мистецтва ландшафтний сквер, що знаходиться на розі Пейзажної алеї та Десятинного провулку в Києві.

Також спілка підтримала ініціативу зі створення у столиці подібних ландшафтних об'єктів, панно, скульптур та інших подібних художніх творів, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

Крім того, спілка художників висунула ідею створення громадського об'єднання "Комітет моральної безпеки", яке б брало участь у вирішенні питань естетичного розвитку міста, створення реєстру історичних і природних ландшафтів, реєстру оздоблення об'єктів у місті, роботі над Генпланом Києва.

Водночас, активісти "Збережи старий Київ" наголошують, що зараз сквер знаходиться під загрозою знищення.

"Міністерство закордонних справ і його голова Костянтин Гирищенко збираються збудувати на місці елітну житлову багатоповерхівку", - наголошують противники забудови столиці.

Як відомо, попри рішення Верховного Суду від червня 2009 року, МЗС відновив розгляд справи у суді за нібито "нововиявленими обставинами". 7 вересня відбулось перше засідання, де суддя попри свої попередні рішення у цій справі прийняла сторону МЗС.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ