Попов обмежив витрати на бензин і розмови



Фото з сайту КМДА
Перший заступник голови КМДА Олександр Попов урізали витрати чиновників на все: від бензину до розмов по мобільному.  

Про це "Сегодня" з посиланням на екс-заступника голови КМДА Броніслава Стичинського.

За його словами, більша частина видатків цього року іде на оплату послуг, отриманих ще в 2008-2009 роки.

До 2006 року, за мера Олександра Омельченка, авто з водієм було у всіх заступників і начальників управлінь, бензин лився рікою, тож на службових машинах возили навіть тещ на базар.

У 2008 році мер Леонід Черновецький продав 8 машин з автопарку мерії за 3 мільйони гривень, крім того сам купив "Чайку" Щербицького за 1,5 мільйона гривень.

Натомість сам мер і переважна більшість його заступників їздили на власних дорогих авто.

За головування в Києві Олександра Попова, службові авто повернулися, але кількість транспорту для начальників управлінь скоротили в 1,5 рази, а ліміт на бензин - вдвічі, сказав Стичинський.

Стала мерія економити і на квітах для привітань та подарунках. Крім того, зменшились видатки на розмови по мобільному телефону - якщо раніше чиновникам оплачували зв'язок з розрахунку 1,5 тисячі гривень на місяць, то тепер для заступників встановлено ліміт у 500  гривень, для начальників управлінь у 300.

Зменшилась останнім часом і поїздки за кордон, і сподіватися на поновлення щедрого фінансування від мерії не варто, бо нове керівництво проти зайвих витрат.

Водночас, як відзначає видання, не економлять нові начальники Києва на охороні. Так, згідно з тендерами, видатки на охорону мерії й Київради збільшилися майже в 7 разів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ