Після візиту до міліції чоловік зник безвісти


Міліція знову опинилася в епіцентрі скандалу - з райуправління Вишгородського району  безслідно зник 45-річний мешканець села Хотянівка Володимир Манченко.

Правоохоронці стверджують, що чоловіку вдалося втекти, однак, дружина впевнена, що міліціонери забили її чоловіка до смерті, повідомляє ТСН з посиланням на "Сегодня".

Вранці 19 липня Манченко поїхав до райцентру, щоб оформити документи на землю. Там він зустрів свого колишнього колегу Олега Дудку, з яким раніше працював водієм на автобусному маршруті "Київ-Вишгород".

Чоловіки давно не бачились і вирішили разом пообідати - купили горілку із закускою і присіли біля магазину.

За словами Дудки, було дуже спекотно, тож вони зняли футболки. Вочевидь, саме це й привернуло увагу міліціонерів, які сиділи за сусіднім столиком.

"Вони відреагували на Володині татуювання. У молодості він служив у "гарячих точках" у спецназі ГРУ СРСР. Потім був судимий за "хуліганку" і навіть відсидів кілька років у колонії. На пам'ять про ті часи у нього і залишилися тату", - пояснив Дудка.

Він додав, що правоохоронці одразу пред'явили їм претензії, почалася словесна суперечка. А потім міліціонери викликали бійців "Беркута" і відвезли чоловіків до РУВС.

"Нас привезли в управління і розвели по кабінетах. Мене допитував один співробітник міліції, мого приятеля - інший. Причому, Володю одразу почали бити. Я чув, як він кричить за стінкою від болю. Тому вирішив не злити слідчого і не дивлячись підписав всі папери, які він мені дав", - зізнався Дудка.

Потім обох чоловіків відконвоювали до районної лікарні, щоб провести дослідження на алкоголь. Володимира вели в наручниках.

За словами лікаря швидкої допомоги Володимира Кобилевського, Манченко був напідпитку і наполегливо просив міліціонера, який зайшов разом з ним у кабінет, зняти з нього наручники.

"Коли конвоїр звільнив йому руки, одразу спробував втекти. Але міліціонер відреагував миттєво - дістав газовий балончик і розбризкав отруйну речовину. Благо, в коридорі чекали ще два міліціонери, які тут же скрутили хулігана", - сказав лікар.

Після повернення в міліцію Дудку відпустили додому, а Манченко залишили в РУВС. Коли ж наступного дня до Вишгороду приїхала дружина Володимира Любов Батовська, їй повідомили, що її чоловік втік.

Мовляв, він попросив конвоїра дати йому можливість помитися, а опинившись у кабінці, виліз через відкрите вікно.

Однак, адвокат дружини зниклого Олег Веремеєнко заявляє, що втекти таким чином не можливо: "Я бував у цьому РУВС і знаю, що вбиральні там є тільки на другому і третьому поверхах, звідки втекти неможливо. Дуже високо".

Не вірить у версію правоохоронців та дружина зниклого: "Чоловік зателефонував би мені. Думаю, його вже немає в живих".

У міліції категорично заперечують, що били Марченка, і кажуть, що розшукують його як безвісти зниклого.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ