Тепло для киян може подорожчати на 15%?



Фото kp.ru
"Київенерго" не виключає можливості зростання тарифів на теплопостачання у зв'язку із затвердженням Міністерством палива та енергетики нової методики розрахунку втрат теплової енергії, що постачається населенню.

Про це у коментарі "Комерсанту" заявив заступник фінансового директора "Київенерго" Ігор Матюх.

"Тепло для населення виробляється з вітчизняного газу за ціною 1309,2 гривні за кубометр. А за новою методикою, враховуючи втрати тепла, ми будемо змушені враховувати лише дорожчий газ, що постачається для підприємств за ціною 2187,2 гривні за кубометр", - заявив Матюх.

Він додав, що використання нової методики розрахунку призведе до зростання видатків "Київенерго" на вироблення тепла на 450-540 мільйонів гривень на рік.

Нині, за словами Матюха, компанія запропонувала Мінпаливенерго скасувати нову метдику розрахунку, адже якщо "Київенерго" не одержить компенсації додаткових витрат з міського або державного бюджету, то в Києві можуть зрости тарифи на теплову енергію для населення.

Для того, щоб компенсувати майбутні витрати, доведеться підвищити тариф приблизно на 15%.

Як відомо, бюджет столиці не спроможний покривати різницю між економічно обґрунтованими й чинними тарифами на теплову енергію. Зокрема, у травні борг "Київенерго" перед компанією "Газ України" за спожитий в 2009-2010 роках газ становив 2,13 мільярда гривень.

Для його погашення Кабмін дозволив КМДА залучити кредит у 2 мільярди гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ