Київрада з’ясує, чому метрополітен взяв кредит під 39%


Постійна комісія Київради з питань транспорту і зв'язку ініціює створення спеціальної комісії з депутатів Київради для  з'ясування обставин залучення КП "Київський метрополітен" кредиту під 39% річних.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з питань транспорту і зв'язку, заявив депутат фракції БЮТ Дмитро Олійник.

Він нагадав, що з 2006 року КП "Київський метрополітен" має оформлену кредитну лінію в одному із банків на суму у 100 мільйонів гривень, проте якщо на початку періоду відсоткова ставка за користування кредитними коштами складала 15,9%, то станом на березень 2009 року - досягла 39 %.

"Київський метрополітен» має кредитну угоду з "Альфа-банком" на 100 мільйонів гривень. На превеликий жаль, вона підписана на кабальних умовах - під 39 % річних", - наголосив депутат, якого цитує прес-служба Блоку.

Олійник додав, що комісія також з'ясує, чому досі не підписана мирова угода між "Альфа-банком" та КП "Київський метрополітен" щодо штрафних санкцій.

Він підкреслив, що метрополітену необхідно вести переговори з банком щодо перегляду суми боргів та штрафних санкцій, нарахованих комунальному підприємству фінансовою установою.

Також комісія Київради з питань транспорту і зв'язку підтримала проект рішення про надання дозволу КП "Київський метрополітен" на залучення кредиту терміном на 1 рік з лімітом у сумі до 125 мільйонів гривень, зі сплатою процентів за користування кредитними коштами у розмірі не більше 23% річних.

За словами Олійника, найоптимальнішою для залучення кредиту була б відсоткова ставка 18-19% річних.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ