У Києві спіймали шахрая-"трансплантолога"


Працівники столичної міліції затримали жителя Донецька, який під приводом продажу власного органа, виманював у смертельно хворих людей гроші.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві.  

 

35-річний зловмисник вишукував своїх жертв через інтернет і пропонував смертельно хворій людині орган на пересадку, далі одержував гроші й під різними приводами відтягував час, доки людина не вмре.

Так, у 2008 році першою жертвою шахрая стала киянка з цирозом печінки.

Шахрай втерся в довіру до хворої, тож жінка не роздумуючи віддала йому 8 тисяч доларів і кілька тисяч гривень. Але до довгоочікуваної операції вона так і не дожила.

У 2009 році дончанина затримали за підозрою в шахрайстві, але суд відпустив його на підписку про невиїзд і шахрай зник.

Однак, як з'ясувала міліція згодом він в такий же спосіб обдурив ще одного хворого цирозом печінки киянина, який так і не дочекався допомоги.

Крім того, є дані, що в Харкові він за допомогою магії обіцяв вилікувати від раку п'ятьох онкохворих, і ще кілька людей у Донецьку. Скільки всього жертв на рахунку шахрая  -  невідомо.

Наразі столична міліція просить усіх, хто зіштовхувався із цим "донором", звернутися із заявою до співробітників київського управління бо боротьбі зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми за телефонами (067) 502-72-14, (044) 460-72-70 або 102.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ