БЮТ: Школярів лівого берега Києва годують аферисти


Продукти для харчування третини школярів Дніпровського району Києва постачає компанія, яка не має висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Про це заявив секретар фракції БЮТ у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба блоку.

За інформацією, отриманою депутатом, постачання продуктів до 20 закладів освіти Дніпровського району, що складає 34% шкіл району, здійснює ТОВ "Олмлин". Компанія не має висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на організацію харчування учнів.

"Як ця компанія може займатись харчуванням? Звідки ми знаємо, чим саме годують школярів? Я вважаю, що цим питанням мають впритул зайнятись правоохоронні органи", - сказав депутат.

Давиденко наголосив, що у березні 2010 року ТОВ "Олмлин" було отримано заборону головного державного санітарного лікаря Дніпровського району Києва на організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, проте районна державна адміністрація та управління освіти ігнорують усі вимоги.

"Важливо, що висновок санітарного лікаря ігнорують не лише ділки-аферисти. Райдержадміністрація та управління освіти теж не вживають жодних заходів у цій ситуації! Більше третини школярів Дніпровського району продовжують годувати незрозуміло чим, а чиновників це не цікавить?" - сказав Давиденко.

Депутат зазначив, що районна адміністрація зобов'язана забезпечити виконання рішення Державного санітарного лікаря району і відсторонити компанію аферистів від харчування дітей, щоб не допустити випадків отруєння у школах, як було, наприклад, у Євпаторії.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ