Суд скасував 45 "земельних" рішень Київради



Фото www.ntv.ru
Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсними 45 рішень Київради щодо землевідведень, які були прийняті на сесії 8 липня.

Відповідну постанову було прийнято 16 серпня, повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело.

Крім того, постановами суду було визнано недійсними рішення про дозвіл КП "Київжитлоспецексплуатація" на списання боргу за орендними платежами підприємству "Торгсистема", рішення про надання дозволу на укладання договору оренди об'єкта на вулиці Щусєва, 5 (будинок колишнього кінотеатру ім. Гагаріна).

Також було скасовано рішення про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, які підлягають продажу, на вулиці Шовковичній, 13-15/1 (на цій ділянці під номером 15/1 розташована пам'ятка архітектури "Будинок Ковалевського") та інші рішення.

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Олександр Попов просив мера Києва Леоніда Черновецького не підписувати рішення Київради, які стосуються питань землі й власності, прийняті на сесії 8 липня.

Влітку СБУ провела кілька обшуків у КМДА. Так, 7 липня близько 15 співробітників СБУ провели обшук в кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого, де вилучили документи, що стосуються земельних порушень.  

9 липня СБУ провела обшук у голови Постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування й архітектури Олексія Євлаха й начальника управління Київради з питань землекористування й містобудування Світлани Макєєвої.

12 липня в ЗМІ з'явилися інформація про затримання голови комісії Київради з питань земельних відносин Олексія Євлаха й секретаря цієї комісії Сергія Кримчака, однак пізніше цю інформацію спростували.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ