Бездомних собак планують "розселити" в парках



Фото news.if.ua
Комісія Київради пропонує збудувати тимчасові вольєрів на території декількох парків для утримання безпритульних тварин. Таким чином, столична влада має намір подолати проблему бродячих тварин до Євро-2012.

Про це заявив автор ідеї радник мера Ігор Добруцький, пише "Комсомольська правда".

"Для цього потрібно виділити територію в 3-4 парках, де живе найбільша кількість собак. Зокрема, це парк Дружби народів, Голосіївський і Гідропарк. Територія цих зон становить сотні гектарів, і в найвіддаленішій частині парків пропонується виділити ділянки для тимчасових вольєрів площею 10-15 соток. За два-три місяці потрібно відловити всіх бездомних собак у Києві й перевести їх у ці вольєри", - сказав Добруцький.

За його словами, там їх будуть стерилізувати. У тимчасових вольєрах тварини будуть перебувати до трьох місяців. За цей час пропонується обладнати більші розплідники на території відразу декількох лісництв: у Конча-Заспа, Дарницькому й Святошинському. 

"У кожному лісництві пропонується виділити кілька майданчиків в один-два гектарів, і на кожній побудувати розплідник. Це будуть вольєри, обгороджені сіткою й розділені на секції для однієї-двох собак", - сказав Добруцький. 

Він додав, що для кожного пса пропонується збудувати дерев'яну будку, а для харчування тварин пропонується укласти договори із супермаркетами на використання простроченої продукції.

Будівництво й устаткування розплідників коштуватиме, за словами Добруцького, близько 3 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ