Мерія визначить список компаній, які отримають пільги на компослуги



Фото moemisto.com.ua
Столична влада вирішила виділити в окрему категорію споживачів послуг опалення, холодного й гарячого водопостачання й водовідводу низку підприємств і організацій.

Розцінки для них дорівняють до тарифів для бюджетних установ, повідомляє "Деловая столица".

За словами начальника Головного управління цінової політики КМДА Василя Яструбинського, у мерію надходила величезна кількість звернень від неприбуткових організацій із проханням знизити тарифи.

"Раніше ми знижували для них ціни безліччю окремих рішень. Тепер АМКУ нам пояснив, що більш законно створити ще одну категорію споживачів, ніж надавати преференції окремим юрособам. Яка загальна кількість суб'єктів у місті входитимуть у нову категорію, стане зрозуміло після переукладання договорів з виробниками послуг", - сказав чиновник.

Однак, припускають, що до четвертої категорії будуть віднесені санаторії, профілакторії, оздоровчі табори, суспільні благодійні фонди й інші організації, що надають послуги з догляду за хворими, людьми похилого віку, дітьми й інвалідами.

Туди ж увійдуть всі громадські організації, а також ДП "Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка".

Як відомо, на сьогодні в місті є три групи споживачів комунальних послуг: населення, бюджетні установи й "інші".

До останньої категорії належать неприбуткові громадські організації та комерційні структури і тарифи для всіх них є найвищими.

Тому необхідність переукладання величезної кількості договорів стане неприємною новиною для виробників комунальних послуг. Вже тепер їхні представники скаржаться, що це приведе до серйозних фінансових втрат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ