На Дарницькому мосту відкрили рух потягів


27 вересня відкрився залізничний рух на Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переході в Києві.  

Про це повідомляє прес-служба Мінтрансу.

Відкриття руху на двох коліях Дарницького мосту створить можливість раціонально розподілити обслуговування пасажирських та швидкісних поїздів між пасажирською станцією Київ-Пасажирський та новим вокзальним комплексом на ст. Дарниця, що в свою чергу дозволить тисячам транзитних пасажирів оминати завантажений центр міста.  

Відкриттям залізничного сполучення завершено першу чергу будівництва. Після повного завершення будівництва мостового переходу швидкість руху пасажирських поїздів може досягати до 200 км/год.   

Одночасно з залізничною складовою мостового переходу будується і автодорожня.

За словами міністра транспорту Костянита Єфименка, у грудні 2010 року буде забезпечено з'їзд з лівого берега на правий, а в І кварталі 2011 року - заїзд з правого берега на лівий. Наприкінці 2011 року буде введено в роботу ще по одному з'їзду з лівого берега на правий та з правого на лівий.

Як відомо, будівництво Дарницького моста було розпочато у липні 2004 року. Загальна кошторисна вартість складає 9157 мільйона гривень.

Загальна довжина мосту - 1, 066 км. Протяжність залізничних колій - 32,71 км. Довжина автомобільних підходів - 15,08 км.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ