Незабаром Київ отримає нових голів районів?



Пилипишин може втратити насиджене місце? Фото з сайту голови Шевченківського району
Після місцевих виборів, призначених на 31 жовтня, у столиці будуть перепризначені глави всіх райадміністрацій. Список майбутніх голів РДА у Києві нібито складає особисто перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Про це пише "Дело" з посиланням на джерела.

За словами співрозмовника видання, на минулому тижні перший заступник голови КМДА Олександр Попов зібрав на закриту нараду голів усіх столичних районів. Він нібито пообіцяв, що в кожного з них є можливість зберегти своє крісло.

Однак, низка депутатів Київради й парламенту сумніваються у щирості слів Попова.

Так, за словами депутата міськради від Блоку Литвина Миколи Гоцького, список ьтих, кого звільнять, сформований наполовину.

"Є п'ятірка, а інші - під сумнівом, зокрема  голови Голосіївського (Сергій Садовий), Шевченківського (Віктор Пилипишин) і Святошинського (Володимир Мазепа) районів", - сказав Гоцький.

На думку нардепа Володимира Бондаренка, дуже ненадійні позиції можуть бути у Віталія Сташука (Дарницька РДА) і Євгенія Романенка (Подільська РДА).

Неформально називають ще три райони, де можуть змінити керівників: Дніпровський (Оксана Мисовська), Деснянський (Юрій Захаричев) і Печерський (Сергій Сущенко).

Водночас депутат від Блоку Черновецького Віктор Гриню, переконаний, що ніхто з теперішніх керівників районів не всидить в своєму кріслі, мовляв, приберуть усіх.

Крім того, Кабмін ініціюватиме зміни в прийнятий недавно новий закон про столицю. Зокрема, пропонується, щоб заступників голів райадміністрацій призначав голова КМДА.

Як відомо, згідно з діючою редакцією закону, голови РДА у Києві призначаються й звільняються президентом. А перший заступник і заступник голів районів призначаються й звільняються головою відповідної райадміністрації при узгодженні із президентом й урядом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ