Суд скасував рішення про оренду "Жулян"



Фото з Вікіпедії
Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради від 8 липня про передачу аеропорту "Київ" (Жуляни) в оренду на 49 років компанії " Майстер-Авіа".

Про це йдеться в постанові від 16 серпня, пише Комерсант.

Згідно з текстом документу, що суд дійшов висновку про те, що рішення міськради несе "очевидну небезпеку неможливості захисту прав, свобод й інтересів територіальної громади Києва".

Позов щодо скасування рішення Київради був поданий Київською міською державною адміністрацією.

Нині ж мерія має намір провести новий конкурс на оренду аеропорту, відзначає видання з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника, КМДА розраховує домогтися кращих умов здачі підприємства в оренду.

Однак керуючий партнер Astapov Lawyers Андрій Астапов переконаний, у "Майстер-Авіа" є всі підстави відстоювати свої інтереси в суді.

"'Майстер-Авіа" за рішенням Київради перемогла, а виходить, має всі підстави домагатися підписання угоди про оренду", - сказав він.

Як відомо, фаворитом конкурсу на оренду аеропорту, що відбувся 15 червня, спочатку була компанія "Промсоцрозвиток", яку пов'язують зі співвласником російської ДК "Ренова" Віктором Вексельбергом.

Інвестор готовий був платити орендну ставку в розмірі 15% від вартості активів, які оцінюються в 24 мільйони гривень, і побудувати термінал вартістю близько 35 мільйонів євро.

Але в компанії була неправильно оформлена банківська гарантія, і комісія Київрада з питань власності дала їй два тижні для надання необхідних документів.

Однак через кілька днів комісія провела засідання, на якому визначила переможцем конкурсу компанію "Майстер-Авіа", що запропонувала місту орендну ставку 5,5% на рік.

Цю компанію пов'язують із підприємцями Василем Хмельницьким і Андрієм Івановим.

Як відомо, Антимонопольний комітет дав дозвіл на здачу аеропорту "Жуляни" в оренду на 49 років компанії "Майстер-Авіа".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ