Столична влада розбереться з ларьками до Євро 2012



Фото vkurse.ua
Київська міська адміністрація має намір розробити Положення про МАФи та винести його на сесію Київради до кінця поточного року.

Про це у п'ятницю заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, це дасть можливість до 2012 року привести у порядок правила і схему розміщення ларьків у столиці.

"З усіх тих МАФів, які сьогодні є - за різними джерелами від 11тисяч до 20 тисяч -  платять за землю тільки 2800. Тому повинні бути розроблені схеми встановлення МАФів по районах і ці районні схеми зведені в одну міську схему встановлення МАФів", - сказав Мазурчак.

Він наголосив, ці схеми будуть погоджуватися з усіма зацікавленими організаціями - від "Київенерго" і "Київводоканалу" до пожежної служби і ДАІ.

"Усі повинні завізувати дану схему і сказати, що на цьому місці цей МАФ нікому не заважає.

У такому випадку ми виводимо підприємця з корупційної схеми, коли йому треба йти і в кожного просити погодження і платити за це", - сказав чиновник.

Для його словами, для початку всі МАФи поділять на 3 категорії: незаконні; ті, які мають дозволи на встановлення, та місця, де немає ларьків, але де вони можуть бути встановлені.

Наразі, додав Мазурчак вже визначено 1440 незаконних кіосків, які підлягають негайному демонтажу. Зокрема, демонтаж перших 254 МАФів розпочнеться вже у вівторок.

З власниками ларьків, які мають дозволи на встановлення, підпишуть тимчасовий договір на рік, доки не буде закінчено розробку і затвердження схеми з розміщення МАФів.

Що стосується вільних територій, де можуть бути встановлені кіоски, то Управління економіки буде проводити аукціон на заміщення цього місця ларьком.

"Хто більше заплатив у бюджет, той і отримав ділянку", - сказав Мазурчак.

Загалом, прогнозується, що плата за землю під МАФами приноситиме у міський бюджет до 240 мільйонів гривень на рік.

"З 2012 повинна бути дієва система розміщення МАФів. Головне управління архітектури визначить, якого вигляду має бути цей МАФ, буде погодження про те, щоб вони виглядали більш красиво, щоб їх було менше", - сказав представник Головархітектури Андрій Вавриш.

Він додав, що єдиним органом, який даватиме дозвіл на встановлення ларька, буде Головархітектури, надходження від оренди землі під МАФами контролюватиме управління економіки, а вся документація буде видаватися через "Єдине вікно", яке планують створити найближчим часом.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ