Столицю поділять на 8 районів і 50 управ?



Фото www.archunion.com.ua
У новому році кількість районів у Києві може зменшитися з 10 до восьми, до того ж кожному районі можуть бути створені кілька управ - залежно від кількості мікрорайонів.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерело в апараті президента.

За словами співрозмовника видання, на Лівому березі планують залишити два райони, межа яких пройде по Броварському проспекті. Водночас на Правому може зникнути Голосіївський район, його хочуть розділити між Печерським і Соломянським по Голосіївському проспекту.

Подейкують, що такі зміни покликані зекономити на чиновниках, мовляв, президент дав завдання скоротити їхній штат у районах на 20%.

Що стосується управ, то їх можуть утворити, як в історично сформованих, так і в нових районах.

"Вони можуть з'явитися як у нових, так і в історично сформованих мікрорайонах, таких як Нова Дарниця або Галагани. Таких мікрорайонів буде 40-50. Для кожної управи буде відведене невелике приміщення в районі, де будуть працювати 2-3 особи. Їхнє завдання - акумулювати проблеми місцевих жителів: вивчати стан будинків і дворів і визначати, які з них мають потребу в першу чергу в ремонті", сказав співрозмовник видання.

За його словами, невеликі гроші для управ будуть передбачатися в районних бюджетах.   

Так, Дніпровський район можуть розділити між Дарницьким і Деснянським, а Голосіївський - між Печерським і Солом'янським. Водночас у Солом'янському районі можуть утворити управи Солом'янка, Відрадний, Чоколівка, Голосієво, Жуляни, Теремки.  

У Святошинському районі - Святошин, Академмістечко, Біличі, Південна Борщагівка, Микільська Борщагівка, Київ-волинський, в Оболонському - Оболонь, Пріорка, Куренівка, Мінський масив, Вишгородський масив, Пуща-Водиця, у Подільському - Поділ, Виноградар, Вітряні гори, Рибальський острів, Мостицький масив.

У Печерському районі - Печерськ, Липки, Видубичі, Верхня Теличка, Саперна Слобідка, Голосіїв, Експоцентр, Теремки-1, Корчувате, у Шевченківському - Сирець, Шулявка, Лук'янівка, Нивки, Галагани, Дорогожичі, у Дарницькому - Соцмісто, Стара Дарниця, Нова Дарниця, Русанівка, Березняки, ДВРЗ, Червоний хутір, Харківський масив, Позняки, Осокорки.

У Дніпровському районі - Лісовий масив, Масив "Лівобережний", Воскресенка, Троєщина та Райдужний.  

У мерії цю інформацію поки не підтверджують, мовляв, нічого не обговорювалося.

Однак, видання не виключає, що такі зміни можуть мати політичне підґрунтя. Адже в Голосіївському районі досить сильний вплив мають бютівці, а в Дніпровському - мер Леонід Черновецький.

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Олександр Попов заявляв, що влада планує скоротити кількість чиновників у районах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ