Суд заборонив "Київводоканалу" вимагати гроші в "Київенерго"


Господарський суд відмовив ВАТ "АК "Київводоканал" у позові про заборгованість АК "Київенерго" за воду, яка використовується для виробництва гарячої води.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Суд визнав, що "Київенерго" немає жодних зобов'язань перед водопостачальником щодо оплати холодної води для виробництва гарячої", йдеться в повідомленні.

За словами заступника керівника юридичного департаменту "Київенерго" Сергія Комісара, висновки судової експертизи підтверджують, що за 2006 рік "Київводоканал" отримав від населення на 6 мільйонів гривень більше, ніж поставив води.

"Тобто весь цей час водопостачальник отримував кошти від ЖЕКів за поставлену питну воду і  вирішив вдруге за цю ж саму воду отримати гроші ще й від "Київенерго", - сказав він.

Комісар нагадав, що в 2007 році "Київводоканал" подав позов про нібито заборгованість "Київенерго" за спожиту протягом 2001-2007 років воду на загальну суму 138,2 мільйона гривень, також позивач претендував на виплату фінансових санкцій - понад 50 мільйонів гривень.

Як відоом, раніше "Київенерго" заявляла, що "Київводоканал" заборгував за використану електроенергію на підкачку води більше 54 мільйонів гривень.

Згодом "Київводоканал" повідомив, що через ці борги його рахунки заблоковані, а отже підприємство не здатне в нормальному режимі продовжувати свою господарську діяльність.    

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ