Під Києвом пройде "Борщ-Фест"


2 жовтня на території виставкового центру "Чубинське" під Києвом відбудеться фестиваль "Борщ-Фест".

У рамках фесту планується встановити вітчизняний та світовий рекорд - у спеціально виготовленій каструлі-цистерні зварити 5 тисяч літрів борщу, повідомляє УНІАН з посиланням на ініціатора свята Володимира Мостового.

За його словами, борщ хочуть зварити за одним із традиційних українських рецептів з 24 складниками.

"Тільки солі піде 22 кг. Там дійсно гуліверські порції йдуть: 250 кг буряку, 250 кг капусти, 380 кг картоплі, 160 кг квасолі, 90 кг моркви, 80 цибулі тощо. От з м'ясом питання...", - зазначив Мостовий, додавши що зраз ведуться переговори, хто виступить постачальником і спонсором цього інгредієнту.

"Рекордним" борщем хочуть безкоштовно пригостити 10 тисяч гостей заходу.

До традиційної української страви також даватимуть чорний хліб з салом і часником.

Кулінарний захід проходитиме у рамках міжнародної аграрної виставки-ярмарку "Золота осінь" у Чубинському, яка проходить у формі народного гуляння.

Зокрема, крім безпосередньо торгівлі, у Чубинському пройде фольклорний фестиваль, відбудеться музичне шоу за участь близько 50 професійних колективів. Буде також проведено шоу двійників та організовано розваги для дітей з атракціонами та катанням на конях і возиках.

Охочим завітати на фестиваль та скуштувати борщу обіцяють безкоштовний проїзд від метро "Бориспільська" до ВК "Чубинське".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ