Залишити машину у власному дворі коштує 400 гривень?



Фото "Газети по-київськи"
Автовласникам житлового масиву в районі КПІ, які відмовляються платити гроші за те, що залишають машини у власному дворі, погрожують "понівечити" авто.

Про це пише "Газета по-київськи".

Так, у дворі будинку 10а на вул. Борщаговській конфлікт через стоянку зрів багато років.

Почалося все з того, що кілька автовласників поставили просто перед будинком будку для охоронця, щоб той стеріг їхні машини, і скидалися йому на зарплату.

Однак, згодом засновники такої парковки почали вигати гроші з інших мешканців,я кі також ставили авто у дворі.

За словами мешканки будинку Ірини Бугарі, за право залишати машину на ніч вимагають 400 гривень на місяць, хоча в середньому по місту платна парковка коштує 10 гривень.

" Просила, щоб платити хоча б 300 гривень, але мені відмовили. Тим часом на нашій стоянці почали залишати машини з інших дворів - за гроші. Я ж живу в цьому будинку, але мені знижку поскупилися зробити. Хоча я маю повне право залишати машину під своїм будинком зовсім безкоштовно", - сказала жінка.

Вона додала, що тепер їй говорять, що машину можуть ненароком подряпати абощо.

Тим часом охоронці кажуть, що люди даремно нарікають, мовляв, вони роблять добре діло - охороняють машини. Будь-які погрози чи попередження заперечують.

За словами дільничного міліціонера Андрія Фоміна, платна стоянка по вулиці Борщагівській діє незаконно, тож мешканці, які живуть у будинку, можуть спокійно ставити авто безкоштовно, адже це їхня при будинкова територія.

"На якій підставі вони беруть гроші? Скільки ми не просили навести там порядок, ніякої реакції. Стан цього майданчика жахливий. Розставили якісь викинуті крісла, ця будка жахлива, плюс до всього підключилися до опори електропередач, крадуть електроенергію й не платять ні за що. Такса в них теж не встановлена, скільки хочуть, стільки й просять", - сказав Фомін.

Він додав, що коли мешканці хочуть зробити легальну стоянку, вони повинні вивести майданчик зі статусу при будинкової території й зареєструватися у Спільноті автомобілістів України.

Видання відзначає, що подібні проблеми є всюди по Києву.

Наприклад, на Виноградарі, охорона парковки біля будинку на проспекті Правди, 33. вимагає гроші навіть у тих автомобілістів, які залишають свої машини за межами стоянки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ