Під Києвом пройдуть лицарські бої



Фото з сайту Парку Київська Русь
25-26 вересня у Центрі культури та історії "Парк Київська Русь", що на Київщині, відбудеться фестиваль "Гості стародавнього Києва".

На два дні прадавню столицю наводнять шляхетні лицарі зі своїми зброєносцями та шляхетні дами, а також прості жителі середньовічних міст, повідомляють організатори.

У ці дні лицарі будуть змагатись за всіма правилами лицарського кодексу честі та бенкетувати за канонами високого середньовіччя.

Глядачів чекають захоплюючі середньовічні баталії та двобої за даму серця, блиск обладунків та зброї, а також знайомство з середньовічними артистами - веселими блазнями, акробатами, танцюристами.   

Так, у суботу на гостей свята чекає театралізована церемонія відкриття та парад учасників, лицарський турнір "Древо Олександра Великого" (дамський суд честі та куртуазні середньовічні танці, кінні  двобої лицарів), майстер-клас із середньовічних танців, трюкова вистава "Середньовічна кіннота", святковий феєрверк та багато іншого.

У неділю глядачі матимуть змогу подивитися на облогу замку "Гавер" та відвідати виставку-продаж історичних книг, вулиця майстрів, кузню та лучний тир.

Вартість квитків: 80 гривень для дорослих та 50 гривень для школярів, студентів, пенсіонерів. Для дітей до 7 років вхід вільний.

Центр культури та історії Київської Русі знаходиться у с. Копачів за 34 км від Києва.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ