Літр хорошої води з бювету коштуватиме 50 копійок


Столична влада має намір винести на розгляд найближчої сесії Київради програму "Питна вода", згідно з якою планують відремонтувати бювети та брати плату за доочищену воду.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Нині ми передаємо з районів усі бювети до комунального підприємства, виділяємо фінансування. Частину бюветів буде відновлено цього року. Наступного року плануємо відновити повністю всі", - сказав Мазурчак.

За його словами, переважна більшість бюветів залишаться безкоштовними, однак на окремих встановлять спеціальні установки з доочищення води - такі бювети будуть платними.

"Це (буде) вода на кшталт Perrier чи Evian, яку громадяни купують за великі гроші в магазині. Нашу воду купуватимуть за 50 копійок за літр, для пенсіонерів її вартість становитиме 25 копійок, для закладів, де буде встановлено обладнання доочистки (школи, лікарні),- безплатно", - сказав Мазурчак.

Такі установки, за словами чиновника, планують встановити на території певних закладів, але з виходом на вулицю у вигляді автомата.

"Власне, кияни гарантовано отримуватимуть воду високої якості, яку постійно контролюватимуть. Тож завдяки Програмі ми забезпечимо киян водою за трьома рівнями -  завдяки реконструкції водоканалу, відновлення бюветів і системі доочистки", - сказав Мазурчак.

Він додав, що влада також планує модернізувати станції з водозабору та збудувати  підприємство з виробництва гіпохлориду натрію, який замінить активний хлор у воді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ