У Києві набудують "розумних будинків"?


АК "ХК "Київміськбуд" планує розробити систему управління житловими будинками "Розумний будинок".

Про це на прес-конференції у вівторок заявив віце-президент компанії Сергій Драч, повідомляє УНІАН.

"На одному з будинків, а саме - по вулиці Коперника, 9-11 ми плануємо впровадити систему "Розумний будинок". Я думаю, що це дасть змогу вийти на якісно новий рівень експлуатації будинку, який ми сьогодні будуємо", - сказав Драч.

У свою чергу президент "Київміськбуду" Василь Можар пояснив, що система управління "Розумний будинок" має на увазі автоматичний електронний облік житлово-комунальних послуг у будинку.

Зокрема, крім обов`язкових для всіх будинків, що споруджуються "Київміськбудом", систем димовидалення, пожежогасіння, подання тепла, води, електроенергії, в будинку буде впроваджена система, яка управлятиме всіма системами в єдиному циклі за допомогою промислового комп`ютера і прочитуватиме показники електронних лічильників, що враховують витрати води, тепла, електроенергії тощо.

"Таким чином, та організація, яка приймає будинок в експлуатацію, більше не потребує ходіння по квартирах, аби зняти покази лічильників", - додав він.

Можар уточнив, що таким самим чином можуть управлятися системи охорони, пожежогасіння тощо.

"Отже, ми сьогодні ставимо базу, яка управляє життєдіяльністю будинку, а до цієї бази можна додавати інші "навороти", - підсумував він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ