Попов ось-ось займе одне з крісел Черновецького



Фото Фокуса
Першого заступника голови КМДА Олександра Попова вже в найближчі дні президент може призначити головою Київської адміністрації.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на нардепа-регіонала Сергія Ківалова.

"У Києва повинен бути сильний "морський командуючий". Такою кандидатурою може бути Попов, якого я знаю як сильного професіонала. Нарешті, у Києві з'явився фахівець", - сказав Ківалов.

Слова нардепа підтверджують і в апараті президента.

За словами співрозмовника видання, указ про призначення Попова готовий до підпису: "Не сьогодні-завтра він буде оприлюднений". На посаду першого заступника голови КМДА поставлять "перевірену людину".

Співрозмовник додав, що такий указ міг з'явитися і раніше, але цього не сталося, бо навколо призначення "плелися інтриги": "Навколо президента, що приймає рішення, кілька центрів впливу. Самого Попова в мерію рекомендував голова апарату президента Сергій Льовочкін. Однак, незважаючи на те, що він добре працює, над ним хотіли поставити іншу людину".

Однією з кандидатур, за словами співрозмовника, був нинішній міністр юстиції Олександр Лавринович, який сам відмовився йти у столицю.

Крім того, відзначає видання, в Олександра Попова з'явилася держохорона, чого не було з часів Олександра Омельченка, та вмить в самого першого заступника голови КМДА і його заступників змінилися прес-секретарі.

За словами джерела видання, зараз за правильний "образ" Попова в пресі відповідає якась група аналітиків і райтерів, пов'язана з Банковою.

Тим часом в мерії кажуть, що мер Леонід Черновецький, хоч і підписує купу документів, нічого в міський адміністрації вже не значить. Та й нинішній склад мерії ще не остаточний - він обновлятиметься за рахунок кадрів із ПР.

Навіть заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, який тримається у кріслі дуже довго, можуть посунути.

За інформацією газети, наразі він лежить у лікарні (нібито йому стало погано на роботі, коли Попов відмінив заплановану зустріч з ним) й не знає, що відбувається в мерії.

"Рішення по Голубченку поки не прийнято. Але ступінь його участі в роботі КМДА обговорювався. Він грамотний фахівець із досвідом, але є проблеми, зокрема із транспортом", - сказав співрозмовник видання з апарату президента, ймовірно, натякаючи на 3 кримінальні справи порушені за фактами зловживань у транспортній сфері.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ