БЮТ: КМДА вирішила прикрити екологічний злочин


Шляхом проведення громадських слухань київська влада намагається узаконити незаконно збудований в центрі Києва сміттєспалювальний завод МПК-400.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба Блоку.

"Як могло статись, що без відома влади і дозвільних документів був побудований цілий завод? Це ж не МАФ. Можливо, влада давно знала про його будівництво і покривала це, таємно видаючи необхідні дозволи на його діяльність", - сказав Бригинець.

Депутат зазначив, що збудований завод порушує санітарні норми, адже знаходиться лише у 200 м від житлових будинків всупереч необхідних 500 м і наносить безумовну шкоду місту і здоров'ю людей.

Тому, за його словами, об'єкт повинен бути закритий без ніяких додаткових обговорень та умов.

"Не треба гратись і використовувати демократичні норми для прикриття злочинів. Є санітарні норми, і вони не можуть змінюватись від того, як до них ставляться кияни", - провів аналогію Бригинець.

Як відомо, голова Солом'янської РДА Іван Сидоров заявив, що сміттєспалювальний завод, зведений майже 2 місяці тому на замовлення Південно-Західної залізниці, зможе запрацювати після громадських слухань, що вже призначені на 1 жовтня 2010 року.

Водночас, перший заступник голови КМДА Олександр Попов додав, що для столиці дуже цікаво вивчити, як працює МПК-400, бо такі установки різної потужності можуть допомогти столичним підприємствам розв'язати їхні "локальні" проблеми з утилізації сміття.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ