Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c985c61ea9d9/
Українська правда
Київ

Сміттєспалювальна установка на залізниці цілком безпечна?

21.09.2010  10:18

Начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин заявляє, що сміттєспалювальна установка МПК-400 на території залізниці є не лише дуже корисною в утилізації сміття, а й цілком безпечною.

Про це він сказав під час інспектування установки першим заступником голови КМДА Олександром Поповим та головою Солом'янської РДА Іваном Сидоровим, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Щодня на станцію "Київ-Пасажирський" десятки потягів "привозять" до восьми тонн твердих побутових відходів. Досі ми платили фірмам за вивезення цього сміття на звалища, а тепер хочемо, використовуючи свій же досвід, самотужки розв'язувати цю проблему", - сказав Кривопішин.

Він додав, що подібна установка вже більше року працює на залізничній станції "Харків".

"Вона має позитивні висновки екологів і гігієністів та економічно себе виправдала", - сказав начальник ПЗЗ.

Він додав, що для обслуговування установки МПК-400 потрібно лише 4-5 осіб (вони  розділятимуть сміття на вторсировину (метал, папір, поліетилен), а решту непотребу спалюватимуть). Потужність установки 400 кг сміття на годину.

Розробники запевняють, що установка має п'ять ступенів очищення - з труби не вилітатимуть шкідливі елементи, а шлак можна використовувати в будівництві.

Крім того, Сидоров пообіцяв 1 жовтня провести в школі № 164 громадські слухання щодо мобільної сміттєспалювальної установки.

У свою чергу Попов додав, що для столиці дуже цікаво вивчити, як працює МПК-400, бо такі установки різної потужності можуть допомогти столичним підприємствам розв'язати їхні "локальні" проблеми з утилізації сміття.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.