БЮТ: Київ не матиме цвинтаря для тварин до 2025 року


У Концепції стратегічного розвитку столиці відведення земельної ділянки для організації поховання домашніх тварин не передбачено. Таким чином Київ не матиме цвинтаря для домашніх тварин до 2025 року.

Про це заявив секретар фракції БЮТ у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Це небачено, щоб у столиці європейської держави не було цвинтаря для домашніх тварин. Адже у Києві проживає близько 4 мільйонів осіб, значна частина з яких мають домашніх улюбленців. І у випадку смерті тварин ці люди змушені шукати місце для їхнього поховання на звалищах, біля залізничних колій, у лісах, парках, і навіть на подвір’ях та дитячих ігрових майданчиках!", - обурився Давиденко.

Депутат нагадав, що за 4 роки перебування Леоніда Черновецького на посаді мера столиці місто так і не запропонувало місця виділення земельної ділянки для кладовища домашніх тварин киян.

"Упродовж останніх років мер Києва і вся команда, яка займалась внесенням змін до чинного Генерального плану розвитку міста, роздавала землі комерційним структурам тисячами гектарів, проте не змогла знайти місце для організації хоча б одного кладовища для домашніх тварин?" - сказав Давиденко.

Він висловив сподівання, що під час підготовки Генерального плану Києва до 2025 року для остаточного розгляду Київрадою, розробники спільно із КМДА знайдуть ділянку для організації міського цвинтаря для домашніх тварин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ