БЮТ: Мерія готує знищення таксі


З нового року столична влада готує відміну ліценцій на здійснення діяльності з пасажирських перевезень на таксі. Їх планують замінити на дозволи, які видаватиме КМДА.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді Сергій Мельник, повідомляє прес-служба Блоку.

За його словами, така зміна призведе до збільшення цін на послуги таксі, зростання корупції та може викликати страйки з боку таксистів.

"Не встигла спасти хвиля загрози витіснення приватних перевізників з автобусами і маршрутками, як випливає інформація, що готується атака на таксистів", - зауважив Мельник.

Він додав, що мерія більше року намагається створити єдиного оператора на ринку послуг таксі, а на даний час уряд розроблює законопроекти, якими передбачається передача функцій формування та управління ринком пасажирських перевезень на таксі органами місцевого самоврядування.

"Заміна ліцензії, що сьогодні видається Міністерством транспорту на дозвіл, що видаватиметься КМДА однозначно призведе до переділу ринку послуг таксі та високої ймовірності його монополізації", - пояснив Мельник.

Як відомо, у лютому 2009 року розпорядженням мера Леоніда Черновецького була створена робоча група з вивчення діяльності служби таксі, що має розробити план заходів щодо реалізації програми "Муніципальне таксі у Києві".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ