Квітковому годиннику куплять новий механізм за 300 тисяч


Київський квітковий годинник вкотре зламався. Схоже, показувати точний час йому так і не судилося, адже ламався годинник вже багато разів. Цього разу причиною поломки називають зношеність механізму.

Тож "Київзеленбуд" має намір придбати новий механізм для годинника вартістю 300 тисяч гривень, пише "Комсомольська правда".

"Справа в тому, що йому (механізму) уже більше 5 років. Три роки механізм відпрацював у Голландії, потім його привезли в Київ і 2 роки зберігали на складі. Тільки після цього годинник знову запрацював на вулиці Інститутської", - сказала прес-секретар "Київзеленбуду" Олена Оганесова.

Вона додала, що за час роботи механізм був кілька разів серйозно ушкоджений.

"На шестірнях були відбиті зубці, і, незважаючи на те що їх приварюють, вони знову ламаються. Ремонтувати їх просто недоцільно", - сказала Оганесова.

Вона додала, що в Україні навіть немає майстрів, які могли б виконати такий складний ремонт, мовляв, у попередні рази механізм відправляли в Москву.

"Було прийняте компромісне рішення про купівлю нового механізму. Зараз проводиться тендер - ми намагаємося вибрати іноземного виробника годинних механізмів, що дасть тривалу гарантію й запропонує гарну ціну. Розглядаються варіанти годин вартістю від 100 до 300 тисяч гривень", - сказала Оганесова.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ