Госпсуд арештував 80% акцій "Київміськбуду"



Господарський суд Києва наклав арешт на 80%-ий пакет акцій ХК "Київміськбуд", а також заборонивши реєстраторам ТОВ "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" вносити які-небудь зміни до реєстру власників іменних цінних паперів холдингу.

Таке рішення було прийняте на засіданні в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином суд частково задовольнив клопотання Генпрокуратури.

Суд також у повному обсязі задовольнив клопотання "Київміськбуду", який вимагав від Головного управління комунальної власності КМДА, центру незалежної оцінки "Ако Експерт", Української універсальної товарної біржі, фінансової компанії "Новий регіон" і реєстратора "Адрем" всі документи, пов'язані з підготовкою до продажу спірного пакета акцій.

Крім того, суд відхилив до моменту одержання й розгляду зазначених документів клопотання компанії "Термінал-Реєстр" про виключення її із числа відповідачів у справі у зв'язку з тим, що вона більше не веде реєстр акціонерів холдингу.

Наступне засідання в справі відбудеться 12 жовтня.

Водночас представник Головного управління комунальної власності КМДА Антон Пукас заявив, що документи, що стосуються приватизації холдингу, були викрадені навесні цього року з машини депутата Київради разом з іншими документами по приватизації за 2007-2010 роки.

Він наголосив, що всі документи були в одному екземплярі.

"Питання до Чуба (Анатолій Чуб навесні  очолював ГУ комунальної власності) - чому в одному екземплярі, чому вони їхали в машині депутата Київради?", - сказав Пукас.

За словами представника "Київміськбуду" Олександри Малеко (також представник ТОВ "Адрем"), рішення суду не зриває проведення зборів акціонерів, призначеного на 7 жовтня.

Вона також відзначила, що три компанії, які є новим власниками спірного пакета, можуть бути визнані судом сумлінними набувачами акцій тільки за умови їхньої участі в судовому процесі як третьої сторони за згодою позивача, тобто Генпрокуратури.

Як відомо, Генпрокуратура просить визнати договір купівлі-продажу муніципального пакета акцій холдингу недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія " Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" - повернути акції Києву.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ