Прокуратура повернула дітям кілька шкіл і дитсадків


Прокуратура Києва домоглася скасування розпоряджень про надання в оренду приміщень дитячих садочків та шкіл у Києві.

Зокрема, йдеться про дитсадки на вул. Ш.Алейхема, 4а (де розміщувався стоматологічний кабінет), на проспекті Маяковського, 62г (перукарня), на вул. Бальзака, 86а (майстерня по ремонту взуття), школу на вул. Лиськівській, 7б (ательє одягу, стоматологічний кабінет) тощо, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"На даний час уже виявлено численні факти використання приміщень навчальних закладів не за цільовим призначенням, а саме для розміщення стоматологічних кабінетів, салонів краси, майстерень по ремонту меблів, взуття, пошиття одягу, розміщення складських приміщень, виробництва продуктів харчування, комп'ютерних клубів, офісів тощо", йдеться  в повідомленні.

На усунення виявлених порушень прокуратура внесла 65 документів реагування, у тому числі з вимогою відшкодування боргів по орендній платі на загальну суму понад 1,3 мільйона гривень.

Також відомство протестувало рішення органів влади про передачу 76 суб`єктам приміщень навчальних закладів міста загальною площею майже 5 тисяч кв.м.,  заявлено 7 позовів.

Наразі перевірка продовжується.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ