У столичні школи повернеться ранкова гімнастика


Київрада затвердила міську цільову програму "Ранкова гімнастика" для школярів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл міста.

За відповідне рішення на сесії міськради в четвер проголосували 83 депутати.

Згідно з текстом документу, програма "Ранкова гімнастика" впроваджується з метою поліпшення, профілактики та збереження здоров'я учнів столиці.

Здійснити заходи з реалізації програми доручено Головному управлінню освіти, Головному управлінню сім'ї та молоді та Головному управлінню фізкультури та спорту.

Для реалізації програми необхідно розробити для кожної вікової групи комплекс вправ; підготувати методичний довідник для викладачів, провести майстер-класи; у кожній школі за участю авторів програми та відомих громадських діячів відкриті уроки (провести професійну відео зйомку, підібрати музику для вправ, провести конкурс малюнків).

Фінансування проекту здійснюватиметься за рахунок спонсорської та благодійної допомоги, у зв'язку з чим проводитиметься робота з благодійними фондами, представниками громадських організацій та бізнесу.

Контроль за реалізацією заходів, передбачених рішенням, здійснюватимуть комісії Київради з питань охорони здоров'я та соцзахисту та з питань освіти і науки. 

Однак у БЮТ прийняття програми не схвалили. Так, секретар фракції БЮТ Олексій Давиденко заявив, що школярам нав'язали програму гімнастики, яка не ліцензована жодною профільною інституцією.

"Проект введення ранкової гімнастики не погоджений ані з комісією з питань освіти, ані з жодним профільним управлінням КМДА, ані з Міністерством охорони здоров'я! Ці вправи не пройшли ліцензування жодної профільної наукової інституції ані при Міністерстві охорони здоров'я, ані при Міносвіти. Як можна передавати їх у школи для виконання дітьми?" - наголосив Давиденко.

Він висловив переконання, що, ймовірно, напередодні виборів та в умовах зміни команд при владі "окремим столичним політикам дуже хочеться сподобатись киянам".

"Але ми не можемо допустити, щоб введення ранкової гімнастики мало такий же побічний ефект як щеплення дітей", - застеріг Давиденко.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ