Київрада перекроїла бюджет



Фото з сайту Олеся Довгого
Київрада внесла зміни до бюджету Києва та Програми соціально-економічного розвитку на 2010 рік.

За відповідне рішення на засіданні у четвер проголосували 98 депутатів.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, пропонується збільшити обсяги міжбюджетних трансфертів з державного бюджету на суму 78 мільйонів гривень.

З цих коштів охорона здоров'я отримає 34 мільйони (на підготовку до осінньо-зимового періоду, придбання медикаментів та харчування), соцзахист населення - 17 мільйонів.

Також зміни до бюджету передбачають видатки у сумі 47 мільйонів гривень (у зв'язку зі збільшенням статутного фонду банку на 200 мільйонів) і збереження частки міста у статутному фонді банку.

"30 липня відбулися позачергові загальні збори акціонерів комерційного банку "Хрещатик". Там було підняте питання, щодо збільшення розміру статутного капіталу банку за рахунок додаткових внесків. Його планується збільшити на 200 мільйонів. З метою здійснення таких внесків проектом бюджету передбачено видатки у розмірі 47 мільйонів як внески органів місцевого самоврядування в статутні фонди суб'єктів підприємницької діяльності", - сказав Крамаренко.

За його словами, внаслідок відсутності такого внеску Київ "розмиє власний пакет і не буде мати контролю за даним банком".

У цілому враховано зміни до бюджету на 263,4 мільйона гривен.

По програмі соціально-економічного розвитку Києва виключено фінансування 38 об'єктів, по яких в силу різних причин кошти не зможуть бути освоєні до кінця року.

Одночасно з цим місто залучить 350 мільйонів запозичень для закупівлі автобусів та тролейбусів до Євро-2012

Крім того, Київ отримає субвенції з держбюджету на окремі об'єкти соціальної інфраструктури у сумі 73 мільйони. З них 15 мільйонів піде на центр репродуктивної медицини, 10 мільйонів -  на дитбудинок "Малятко", 48,5 мільйона на інженерні мережі по Столичному шосе.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ