Київрада просить ВР збільшити штрафи за продаж алкоголю неповнолітнім


Київрада просить збільшити розмір штрафів за продаж алкоголю неповнолітнім та за не виконання батьками обов'язків щодо виховання дітей.

За відповідне звернення до президента, Верховної ради та Кабміну на сесії Київради в четвер проголосували 94 депутати.  

Депутати у зверненні висловлюють стурбованість щодо проблем захисту здоров'я підлітків від шкідливого впливу тютюнокуріння, алкогольних напоїв, слабоалкогольних напоїв та пива.

У зв'язку з цим депутати пропонують збільшити штрафи на окремі адмінпорушення.

Так, за "доведення неповнолітнього до стану сп'яніння" (ст. 180 кодексу про адмінпорушення) пропонується накладати штраф у розмірі 1700-2550 гривень (нині ця стаття передбачає покарання у розмірі 142-136 гривень).

За "невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей" (ст. 184) пропонується стягувати штраф у сумі 170-255 гривень (нині 17-51 гривня), за повторне протягом року - 340-510 гривень.

За вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину пропонується накладати штраф на батьків у сумі 255-425 гривень.

За продаж неповнолітнім пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів (ст. 156)пропонується накладати штраф на продавця у розмірі 1700-2550 гривень.

Депутати у зверненні також вказують, що кошти отримані від стягнення штрафів поповнять державний та місцевий бюджети.

А прийняття відповідних змін до трьох статей кодексу про адміністративні порушення сприятиме "зменшенню рівня дитячої злочинної, стимулюватиме підвищення правової культури неповнолітніх, їхніх батьків або осіб, які їх замінюють".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ