Карпачова просить відпустити чиновника Черновецького на волю


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова просить Апеляційний суд Києва змінити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на підписку про невиїзд начальникові Головного управління охорони культурної спадщини Руслана Кухаренка.

Карпачева вважає, що утримування в СІЗО заслуженого архітектора України, члена Міжнародної організації по охороні історико-культурного надбання, члена Союзу художників, який не ухиляється від слідства, є безпідставним, повідомляє "Інтерфакс".

Кухаренко пожалівся Карпачовій, що під час арешту його побили. Він вважає, що перебуває за ґратами незаконно, а Печерський райсуд не врахував поганий стан його здоров'я, а також те, що він годувальник двох дітей, а його дружина перебуває на 7-му місяці вагітності.

Однак, Апеляційний суд залишив постанову Печерського райсуду без змін. Таким чином, Кухаренко буде утримуватися під вартою упродовж ще 2-х місяців.

У зв'язку із цим, Карпачова звернула увагу на ст.155 КК, згідно з якою взяття під варту є винятковим і найсуворішим запобіжним заходом, що застосовується лише тоді, коли є вагомі підстави вважати, що підозрюваний буде намагатися ухилятися від слідства або перешкоджати встановленню судом істини.

Вона наголосила, що у випадку з Кухаренком таких обставин немає, і взяла справу столичного чиновника під особистий контроль.

Як відомо, Кухаренка затримали 30 серпня за підозрою в службовій недбалості. Чиновника підозрюють у махінаціях з наданням юридичних послуг, у зв'язку з чим було завдано матеріальної шкоди на суму 640 тисяч 934, 5 гривні.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ