Київ готує пастки безбілетним пасажирам



Фото horoshienovosti.ru
Столичні транспортники вирішили посилити боротьбу з безквитковими пасажирами.

Для цього вони запровадять електронні картки для оплати проїзду і озброяться мобільними комп'ютерами, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами заступника начальника служби організації збору і обліку виручки КП "Київпастранс" Петра Яменка, відтепер раніше непомітні контролери будуть "озброєні і небезпечні".

"Для якісного обслуговування насамперед одягнемо контролерів у спеціальний одяг. У місті вже можна побачити людей у цій формі. А окрім свідоцтва і квитанції з високим ступенем захисту, в них буде мобільний комп'ютер із модулем прочитування безконтактних карток ", - сказав він.

Крім того, вже в середині жовтня запровадять електронні картки оплати проїзду, які випробують на лінії швидкісного трамваю.

За словами Яменка, цей проїзний буде у вигляді картки з чіпом, поповнювати його можна буде в звичайному ай-боксі і використовувати для всіх видів громадського транспорту.

"Таким чином, вважаємо, що кількість "зайців" значно зменшиться", - підсумував Яменко.

Як відомо, про впровадження електронних карток говорять уже кілька років, однак озвучені ідеї так і залишаються лише ідеями.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ