Москаль каже, що керівником фракції таки є він


ВО "Батьківщина" фактично визнала керівником фракції БЮТ у Київраді Дениса Москаля.

Про це свідчить оприлюднена сьогодні на сайті ВО "Батьківщина" заява, повідомив Москаль, якого цитує прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

"Заява ВО "Батьківщина" про те, що у групу Тетяни Меліхової входить 14 осіб, говорить виключно про те, що більшість фракції - 18 депутатів - її позицію не підтримують. Це говорить також про те, що і партія ВО "Батьківщина" нарешті визнала зміну голови фракції БЮТ у Київраді. Я б хотів їм подякувати за це мудре рішення", - сказав Москаль.

Політик додав, що сьогоднішнє рішення нібито ради Блоку Юлії Тимошенко є нелегітимним.

За словами Москаля, якщо 14 (із 32) депутатів не влаштовує позиція більшості, то саме меншість має виходити зі складу фракції і створювати окрему депутатську групу, наприклад, як це було зроблено у Верховній Раді, під назвою "БЮТ-"Батьківщина" або будь-якою іншою.

На думку Москаля, екс-голові фракції БЮТ, члену партії ВО "Батьківщина" Меліховій необхідно працювати у правовому полі, а не намагатися повернути собі раніше займану посаду, порушуючи чинне законодавство.

Водночас депутат Юрій Дмитрук додав, що в редакції закону "Про статус депутатів місцевих рад" від 12 січня 2007 року існувала норма (ч. 3. ст.27), яка регламентувала порядок вступу  і виходу з фракції депутатів внаслідок рішення вищого керівного органу партії або блоку (т.зв. "ради блоку"). Проте - у вересні 2010 року - ця норма вже не діє.

"Ця норма була виключена законом про вибори до райрад від 30 серпня 2010 року. Тепер, згідно із законом, всі питання щодо функціонування фракції вирішують безпосередньо депутати, які знаходяться в її складі", - сказав депутат.

Дмитрук наголосив, що в Київраді створена і працює фракція БЮТ, а єдиним законним кроком депутатів, які незгодні з рішенням більшості цієї фракції, - є вихід депутатів із фракції на підставі особистих заяв.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ