ЖЕКи хочуть переукласти договори з киянами


Столичні ЖЕКи просять мешканців міста, з'явитися до них, щоб укласти нові договори.

Такі оголошення з'явилися на багатоквартирних будинках, пише "Комсомольська правда".

Однак, для чого це робиться, ніхто не знає.

"У нас на дверях під'їзду висить оголошення - просять прийти в наш ЖЕК №1304 з оригіналами й копіями документів на квартиру для переукладання договорів і принести із собою 5 чистих аркушів паперу", - розповів Дмитро, який живе по вул. Жукова.

 У ЖЕКу так і не змогли пояснити, для чого це потрібно і що буде з тими, хто не укладе договорів.

"Це договір на обслуговування вашої квартири, на послуги, які ми надаємо. Тільки візьміть із собою папір, а то в нас ні на чому роздрукувати договір. Про те, що буде, якщо ви його не підпишете, краще запитаєте в бухгалтерії", - сказав оператор ЖЕКу №1304.

Однак, у бухгалтерії житлоконтори сказали, що не знають, як покарають тих, хто не укладе договір, мовлять прийдіть і самі почитайте.

Для чого потрібні договори, пояснив голова комісії Київради з питань ЖКГ Юрій Бондар. 

"Навіщо потрібний договір? "Київенерго" і "Київводоканал" просто з населенням не працюють, вони мають договір з ЖЕКами, а ті вже з людьми. Крім того, у договорі обумовлені всі 26 послуг із квартплати: прибирання території, вивіз сміття, дератизація й ін. Деякі ЖЕКи додають свої послуги, все це обмовлюється в документі разом з розцінками. Щодо санкцій за відсутність документу, складно щось сказати - швидше за все, ЖЕКівці будуть ходити по квартирах, вести роз'яснювальні роботи, дзвонити мешканцям, щоб підписали", - сказав Бондар.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ