"Київміськбуд" не може знайти своїх нових власників



Фото ТСН
Керівництво найбільшого будівельного холдингу України "Київміськбуд" не має інформації про нових власників компанії.

Про це у вівторок заявив президент холдингу Василь Можар, пише "Дело".

"Ми не знаємо ні адреси нових власників, ні навіть країн, у яких зареєстровані компанії, що володіють акціями "Київськбуд", - пояснив Можар.

Як відомо, на початку вересня три невідомі закордонні компанії - Atima Ltd, Investion Ltd і Akvista Ltd. - повідомили "Київміськбуду", що володіють 80% його акцій і висловили побажання бути присутніми у наглядовій раді холдингу.

Раніше, у 2009 році з подачі Київської держадміністрації 80% будівельного холдингу були продані маловідомій компанії "Новий регіон" за 114 мільйонів гривень, при тому, що ринкова капіталізація компанії, за підрахунками експертів, становить близько 11 мільярдів гривень.

У серпні Генпрокуратура висловила вимогу до "Нового регіону" повернути 80% акцій будівельної компанії.

Законність передачі акцій "Київміськбуду" мала перевірити Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку.

За словами голови комісії Дмитра Тевелєва, перевірка встановила, що "Новий регіон" при продажу "Київміськбуду" виступав як фінансовий посередник.

Зокрема компанія взяла на себе зобов'язання перепродати протягом року акції будівельного холдингу третім особам, якими, як виявилося, виступили Atima Ltd, Investion Ltd і Akvista Ltd, інформації про яких у відкритих джерелах немає.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ