Зміна влади в Києві "заморозила" будівництво церкви Аделаджі?



Фото "Сегодня"
Будівництво грандіозного храму "Посольства Божого" у вигляді ковчега з готелем досі не розпочалося. Причина цьому - зміна влади в Києві.

Обгороджена зеленим парканом ділянка в 2,6 га біля метро "Осокорки" усе ще пустує, пише "Сегодня".

На території майбутнього "Українського культурно-духовного центру" видно дві циліндричні конструкції із цементом і кілька будівельних вагончиків.

За словами одного з парафіян церкви Ігоря, цей цемент піде на фундамент, а поки його навіть продають, адже будівництво ще не почалася.

Прес-секретар пастора церкви Сандея Аделаджі Жанна Кобилянська пояснила, що будівництво не починається через фактичну зміну влади в Києві.

"У нас зараз етап одержання всіх дозвільних документів. Але оскільки останнім часом помінялися люди в комітетах та управліннях, наше питання затягається", - сказала вона, припустивши,що будівництво розпочнеться не раніше весни наступного року.

Тим часом парафіянин церкви Роман переконаний, що свою роль зіграли й внутрішні непорозуміння в церкві.

"Крім проблем з документами, у нас виникли нюанси з інвесторами. Керівництво хоче побудувати церкву, а основна маса парафіян вважає, що майбутній духовний центр повинен належати людям, а не бізнесменам, які за свої внески вимагають частину будівлі. Через це їх уже кілька змінилося. Та й полетіли голови: пастор Сандей змінив склад Апостольської ради, що приймає найважливіші рішення в церкві", - розповів Роман.

Однак, не заважаючи ні на що, парафіяни моляться і за Аделаджу, який фігурує в кримінальній справі щодо фінансових махінацій, і за мера Києва, який вже далеко не біля керма столиці.

Окремі члени церкви кажуть, що "Посольство Боже" в Україні може і зовсім згорнути свою діяльність.

Як відомо, ділянка під будівництво церкви була виділена за часів Олександра Омельченка.

Нова 3-поверхова церква повинна була бути у вигляді корабля-ковчега хрестом на носі з 24-поверховим готелем, фітнес-центром, рестораном і підземним паркінгом.

Актова зала церкви повинна була вміщувати не менше 15 тисяч парафіян одночасно.

У квітні 2010 року Аделаджа заклав перший камінь церкви. Збудувати центр планували за два роки. Вартість будівництва більше $50 мільйонів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ