Швидкісний трамвай готовий на 95%



Фото 2012ua.net
Роботи з реконструкції лінії швидкісного трамваю виконані на 95%.

Про це під час виїзної наради на об'єкт у понеділок заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, наразі вже здійснено заміну усіх рейок РП-65 на Р-65, які повністю відповідають технічним вимогам.

"Загалом замінено 360 тонн рейок. Крім того, тривають роботи зі зварювання рейок - залишилося зварити близько 1 тисячі стиків. Роботи виконуються трьома зварювальними машинами, які на наше прохання були оперативно надані керівництвом "Укрзалізниці". У встановлені терміни будуть замінені усі пружинні скріплення - а це 96 тисяч одиниць", -с казав Голубченко.

Чиновник додав, що також зараз складено графік встановлення шумозахисних екранів на маршруті трамваю.

Попов у свою чергу повідомив, що вже у перших числах жовтня буде розпочато обкат колії.

"Роботи з реконструкції лінії швидкісного трамваю виконані на 95% і просуваються дуже оперативно. Переконаний, що після реконструкції швидкісний трамвай слугуватиме киянам багато років", - сказав він.

У мерії також нагадали, що трамвай запустять 14 жовтня, цього ж дня буде відкрито 13 станцій швидкісного трамваю.

"6 станцій до 14 жовтня будуть обладнані повністю: платформами, турнікетами, металевим накриттям; буде завершена реконструкція підземних переходів. Це станції "Старовокзальна" "Індустріальна", "Сім'ї Сосніних", "Гната Юри", "Ромена Роллана" та "Кільцева дорога". Інші 7 зупинок будуть обладнані турнікетами поступово вже після запуску маршруту. Але разом з тим, усі станції почнуть приймати пасажирів з 14 жовтня", - зазначив Голубченко.

Він також додав, що з метою вчасного відкриття трамвайної лінії, до виконання робіт з реконструкції буде залучено додаткову кількість працівників, їх чисельність складатиме 400 чоловік. Наразі на об'єкті цілодобово працюють близько 300 фахівців.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ