Кияни почали ховати себе за життя


Кияни у розквіті сил все частіше замовляють собі могили. За інформацією "Сегодня", нині  надгробні плити з не проставленою датою смерті (тільки народження) поширене явище.

Кияни при житті замовляють собі пам'ятник, портрет, і напис щось на кшталт "Пам'ятаємо, сумуємо" та купують місце на цвинтарі - мовляв, такий шматок землі точно знадобитяс кожному.

За словами художника по граніту Олександра Іщенка, половина з його замовлень (на місяць 12-15) - це подвійні надгробки.

"Коли самотні люди ховають свого чоловіка, дружину, батьків, вони замовляють подвійний надгробок - і для себе теж. Причому якщо раніше такі надгробки частіше робили люди пенсійного віку, то зараз стає більше замовників від 40 років", - сказав Іщенко.

Голова асоціації "Меморіал" Людмила Федоренко каже, що таким чином люди намагаються зекономити.

"Портрет, виготовлений у цеху, обійдеться в 400-700 гривень, а якщо майстрові прийде працювати на вулиці - до 1,5 тисячі гривень. По-друге, різні художники працюють у різній манері, і коли через роки наноситься новий малюнок, він буде відрізнятися від старого", - сказала Федоренко.

Замовники надгробків кажуть, що це справді економно, а про те, що могила з їхнім портретом вже стоїть на цвинтарі не хвилюються. Дехто навіть час від часу приходить на цвинтар "помилуватися власною могилою".

Однак, ні психологи, ні езотерики не радять цього робити, мовляв, разом з надгробком людина закопує в могилу якусь частину себе, а то й зовсім програмує організм на швидку смерть.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ