Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c8e07749bdf4/
Українська правда
Київ

Московський патріархат забудовує парк "Юність"?

13.09.2010  14:13

ВО "Свобода" заявляє про незаконну забудову Московським патріархатом парку "Юність" поблизу вулиці Леся Курбаса на Борщагівці. 

"Попри те, що у Головному управлінні архітектури Києва гарантують, що Генплан не передбачає зведення жодного храму в парку Юність, представники Московського патріархату запевняють киян у протилежному", йдеться в повідомленні.

За інформацією "свободівців" 12 вересня близько півсотні представників місцевої громади вимагали у забудовника документи, які засвідчили б законність розпочатого будівництва у центрі парку, натомість противники забудови "постраждали від кийків та сльозогінного газу рейдерів".

На що працівники міліції, які прибули на місце події, ніяк не відреагували.

За словами заступника голови київської "Свободи" Юрія Ноєвого, незаконні забудови відбуваються по всій території столиці, а російська православна церква є одним з найактивніших забудовників зелених зон.

"Під маскою релігійності лжецерковники займаються брутальним захопленням земельних ділянок. Наразі московські рейдери вже забудували паркові зони біля метро Либідська, проспекту Науки у Києві. Та місцева влада замість того, щоб облаштувати парк Юність, покриває свавілля забудовника аргументами штибу "церква позбавить зону для відпочинку від занедбаності та бандитів". Подібне свавілля з боку російської церкви безкарно триває по всій Україні", - сказав Ноєвий.

ВО "Свобода" розцінює "рейдерське захоплення Московським патріархатом українських земель як насильницьку духовну колонізацію, керовану з Кремля".  

"Свободівці" вимагаємо від столичних чиновників розібратися зі свавіллям забудовника, не допустити рейдерського захоплення зеленої зони відпочинку киян "іноземною цервою".

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.