У Києві пройде виставка картин відомого майстра "Срібного століття"



Фото картини надане організаторами
З 14 вересня по 3 листопада проходитиме виставка до 160-річчю від дня народження Вільгельма Котарбінського, одного з найвидатніших майстрів російського мистецтва "Срібного століття". 

Вперше сучасний глядач матиме унікальну нагоду побачити монографічну виставку уславленого митця, за походженням шляхетного поляка, який більшу частину свого життя та творчості пов'язав з улюбленим Києвом, повідомляють організатори.

На виставці буде презентовано близько 100 творів живопису, графіки з фондів Київського музею російського  мистецтва, музею "Духовні скарби України", Музею історії міста Києва, Сумського обласного художнього  музею ім. Н. Онацького та приватних колекцій.

Величезний творчий здобуток Вільгельма Котарбінського існує в просторі декількох художніх тенденцій та напрямів кінця ХІХ - початку ХХ століть: академізму, символізму, модерну.

Незалежно від художньо-суспільної ситуації  Котарбінському завжди була притаманна орієнтація на ідею краси й естетичної досконалості.

"Універсалізм" його творчості проявився майже в усіх жанрах: історичному, побутовому, портреті, пейзажі, релігійних розписах, декоративних панно, виконаних для будинків відомих заможних городян.

У залах музею експонуватимуться різноманітні за художніми техніками, темами й сюжетами  полотна і графічні аркуші.

Виставка проходитиме у Київському національному музеї російського мистецтва, що на вулиці Терещенківській, 9. Режим роботи: середа, субота, неділя: 10.00-18.00; вівторок, п'ятниця 11.00-19.00; понеділок, четвер - вихідні.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ