89% жителів Київщини вважають себе бідними



Фото news.moe-online.ru
88% жителів Київщини вважають рівень своїх доходів у 2009 достатнім, однак тільки 16% мали можливість робити заощадження, а 12% жителів постійно відмовляли собі у найнеобхіднішому.

Такими є дані дослідження Головного управління статистики Київської області, пише "Комсомольська правда".

У ході опитування респондентам було запропоновано вказати, скільки грошей на місяць необхідно в середньому кожному члену домогосподарства, щоб не почувати себе бідними.

Майже 68% опитаних назвали суму більше 2700 гривень. 

На питання, який розмір щомісячного доходу відповідає майновому положенню середнього класу, майже 67% домогосподарств указали дохід понад 5 тисяч гривень.

За рівнем матеріального становища до бідних віднесли себе 89% опитаних, до небідних, але ще не представників середнього класу - 11% домогосподарств.

У порівнянні з 2008 роком в 1,2 рази збільшилася частина домогосподарств, які ідентифікували себе, як бідні, відзначає видання. 

Частина людей, які вважають, що їхній матеріальний стан за минулий рік погіршився, склала 34%, залишився без змін - 62%, покращився - 4%. 

Водночас прогнозні оцінки респондентів на 2010 рік більш оптимістичні у порівнянні з 2009 роком.

Так, 31% домогосподарств кажуть, що їхній матеріальний стан погіршиться, на тому, що він покращився наголошують 9%, залишиться без змін - 61%.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ