У Києві з'явиться спеціальна смуга для автобусів і тролейбусів


До кінця року Київська адміністрація і столична ДАІ підготують зміни до схеми руху транспорту, згідно з якими крайня права смуга буде призначена для громадського транспорту.

Тих, хто ігноруватиме нововведення, штрафуватимуть, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, якщо громадський транспорт матиме перевагу в порівнянні з іншими учасниками дорожнього руху, то кияни це оцінять і "пересядуть" із маршруток і власних авто до автобусів і тролейбусів.

"У європейських столицях у години пік також виникають пробки, однак автобуси вільно рухаються по своїй смузі, на яку ніхто з водіїв приватного транспорту не виїжджає, бо за це порушення діють драконівські штрафи", - сказав Голубченко.

У свою чергу головний інспектор департаменту ДАІ ГУ МВС у Києві Станіслав Мізін заявив, що нинішні суми штрафів для багатьох водіїв не перепона, аби залишати авто на крайній правій смузі. Тому треба також вносити зміни до законодавства й узаконити роботу евакуаторів.

Найближчим часом управління ДАІ в Києві розгляне транспортну схему міста і визначить, на яких автомагістралях столиці вже незабаром можна відвести крайню праву смугу лише для громадського транспорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ