Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c89f1ab4e578/
Українська правда
Київ

Кличко хоче вибори, а БЮТ і Куликов – референдум

10.09.2010  11:51

Фракція Блоку Віталія Кличка у Київраді просить Верховну Раду оголосити проведення позачергових виборів мера Києва й депутатів міськради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фракції.

"Ми ще раз звертаємося до Верховної Ради з вимогою оголосити проведення дострокових виборів київського міського голови та депутатів Київради", - йдеться в повідомленні.

Таке прохання у Кличка пояснюють тим, що "висновки тимчасової слідчої комісії, котрі були проголосовані більшістю парламенту, підтвердили систематичні порушення законодавства діючою владою у Києві, а відкриття сьогодні кримінальних справ свідчить про тотальну корупцію у столиці".

"До того ж, більшість киян вкрай негативно оцінює діяльність нинішнього мера та Київраду", наголошується в повідомленні.

У зв'язку з цим Блок Кличка також ініціюватиме проведення референдуму, на якому кияни матимуть змогу висловити довіру чи недовіру київському міському голові й нинішньому складу Київради, дати оцінку розмежуванню повноважень мера та голови КМДА, а також визначитись щодо оптимальної моделі місцевого самоврядування в столиці.

Варто відзначити, що на проведенні референдуму наголошують також частина БЮТ та ГО "Я - киянин".

Як відомо, голова частини бютівців Тетяна Меліхова виступає за проведення референдуму, який дозволить саме киянам, а не президенту чи депутатами, вирішувати чи будуть районні ради чи ні.  

А лідер ГО "Я - киянин" Кирило Куликов вирішив збирати підписи з метою проведення місцевого референдуму щодо ліквідації райрад у місті Києві.  

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.