Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c89e2493b2b6/
Українська правда
Київ

Київщина залучить $2 мільярди інвестицій

10.09.2010  11:46

Керівництво Київської області підписало низку угод, які дозволять залучити в регіон близько 2 мільярдів доларів інвестицій.

Про це у четвер під час міжнародного інвестиційного форуму заявив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

"Мені приємно сказати, що вже сьогодні підписано угоди майже на 2 мільярди доларів. Це говорить про те, що Київська область - дуже привабливий регіон", - сказав Присяжнюк.

Зокрема, у рамках розвитку міжнародного й міжрегіонального співробітництва Київська облдержадміністрація підписала угоду з Американською торгово-промисловою палатою, а також угоду з компанією "Дата Груп" щодо інтернетизації шкіл області.

Також у рамках форуму обговорювалися можливі інвестиційні проекти в Київській області.

Зокрема, проекти створення унікального селекційно-гібридного тваринницького центра, технології очищення стокових вод, будівництва двох річкових терміналів у місті Переяслав-Хмельницький і в селі Зграйки тощо.

За словами Присяжнюк, за обсягом іноземних інвестицій Київська область на сьогодні посідає п'яте місце серед регіонів країни.

Так, станом на 1 квітня 2010 року обсяг інвестицій склав 1 мільярд 508 мільйонів доларів, що розраховуючи на одну людину становить 877,3 долара.

Губернатор Київщини підкреслив, що область підтримує економічні зв'язки зі 115 країнами світу.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.