Київ до кінця вересня матиме концепцію фан-зони до Євро


До кінця вересня Київ завершить підготовку проекту схеми облаштування офіційної фан-зони турніру ЄВРО-2012.

Про це у вівторок заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Фан-зона та зона навколо НСК "Олімпійський" є важливими складовими підготовки та проведення у Києві фіналу Чемпіонату Європи з футболу "ЄВРО-2012". Саме від їх детального проектування, облаштування та благоустрою буде залежати комфорт та безпека гостей турніру", - зауважив він.

Чиновник нагадав, що серед основних вимог УЄФА до столичної фан-зони - вміщення до 90 тисяч вболівальників на період проведення футбольних матчів, чітка організація безпеки, плану евакуації і функціонування соціальної інфраструктури (зокрема, робота пунктів надання медичної допомоги, торгових точок, туалетів, регулярне прибирання сміття, облаштування пішохідних зон, благоустрій території тощо).

Серед вимог до 1,5-кілометрової зони навколо НСК "Олімпійський": приведення до ладу фасадів будинків, дорожнього покриття, благоустрій вулиць, пішохідних зон і парканів, демонтаж МАФів, розробка єдиної схеми зовнішнього освітлення вулиць та ін.

Як відомо, концепцію схеми облаштування офіційної фан-зони турніру ЄВРО-2012 розробляли фахівці ТОВ "Целіна", а концепцію плану-схеми облаштування та благоустрою міського простору 1,5-кілометрової зони навколо НСК "Олімпійський" - спеціалісти ДП "Інститут "Київжитлопроект".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ