В Азарова кажуть, що киянам байдуже до райрад


Віце-прем'єр Віктор Тихонов заявляє, що мешканцям столиці байдуже, скільки райрад у місті, оскільки людей більше цікавить можливість доступу і якість комунальних, освітніх, медичних послуг.

Про це повідомляє прес-служба Тихонова.

Водночас, за словами віце-прем'єра, він не бачить якихось загроз територіальній громаді, якщо з часом все-таки буде прийнято рішення про ліквідацію районних рад.

Мовляв, у 2009 році Вінницька міська рада прийняла рішення про неутворення районних у рад після закінчення строку повноважень тих самих рад 5 скликання. Таке ж рішення через півроку прийняли Харківська міськрада та Черкаська.

"Як змінилося після цього життя відповідних територіальних громад - краще запитати в них. Я лише скажу, що рівень управління та надання адміністративних і публічних послуг населенню на території названих міських рад стали на вищий щабель, стали якіснішими. А для чого існують органи місцевого самоврядування? Та власне і функціонують для того, щоб забезпечувати якісне і комфортне проживання людей на їхній території", - сказав Тихонов.

Як відомо, 25 серпня Київрада ухвалила звернення до Верховної Ради з проханням скоротити районні ради в столиці.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ