БЮТ у Київраді розколовся



Денис Москаль і Тетяна Меліхова не можуть поділити крісло голови фракції
Найбільша фракція в Київраді, яка раніше становила хоч якусь опозицію столичної влади й промерській депутатській більшості, розкололася.

Половина бютівців 31 серпня проголосували за нового главу фракції - Дениса Москаля, інша половина наполягає, що ніякого голосування не було, і головою фракції залишається Тетяна Мелехова, пише "Газета по-київськи".

За Москаля проголосували ті ж 16 осіб, які на сесії 25 серпня всупереч позиції фракції підтримали звертання до Верховної Ради про надання Київраді права ліквідувати райради.

Тобто рівно половина всієї фракції БЮТ, і, за словами Москаля, ще одна людина.

Голова київської організації партії "Батьківщина" Анатолій Семинога та голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова переконані, що група депутатів, які з корисливих міркувань перейшли на сторону Партії регіонів, намагаються незаконним способом замінити керівництво фракції.

Так, Меліхова наголосила, що голосування 31 серпня, на якому нібито розглядали питання про зміну керівництва фракції БЮТ, не було, і підписів ніхто не збирав.

"Лише те, що Денис Москаль є діловим партнером Андрія Кравця, заступника голови адміністрації президента, багато про що говорить", - сказала Меліхова.  

 Тим часом Москаль має іншу точку зору, мовляв, дискусія усередині фракції велася протягом останнього року із приводу ефективності керування Меліхової.

"У положенні про фракцію є пункт, що кожні два роки проводяться вибори голови. На зборах 31 серпня було запропоновано висунути мене на цю посаду, і більшість депутатів - 17 осіб - підтримали. Заяви Меліхової - це останні спроби вчепитися за владу", - переконаний депутат.

Він додав, що якщо хтось вважає рішення від 31 серпня незаконним, нехай звертається в суд.

"Ми залишимося, як і були, в опозиції до діючої влади, але потрібно щось міняти. Розумні, логічні рішення влади ми будемо підтримувати або пропонувати свої варіанти рішення проблем", - сказав Москаль.

Лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила, що не визнає зміну керівництва.

"Це приклад того, як діє сьогодні адміністрація президента. З доручення Льовочкіна (голова адміністрації президента) один депутат нашої фракції в Київраді оголосив про самоствердження на посаді. При цьому він посилається на неіснуючу підтримку достатньої кількості депутатів", - сказала леді Ю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ